perjantai 21. elokuuta 2009

Bauhausin toimitusjohtaja sai potkut?

Kävikös tässä näin? Taisipa käydä... Mitäs oikein tapahtui? Talous-Sanomien artikkeli "Bauhaus käy yt-neuvottelut varmuuden vuoksi" taisi olla kaiken takana. Artikkelissa haastateltava Bauhausin entinen toimitusjohtaja Marina Vahtola möläyttää, että Bauhausissa aloitetaan yt-neuvottelut ihan vaan varmuudeksi, vaikka myyntiluvut ovatkin positiiviset.

Noh seuraavana päivänä Marina Vahtola jättää Bauhausin toimitusjohtajan toimenkuvan. Mites tässä näin? Ehkäpä joku Suomenlahden takana ja lounaassa päätti, ettei moisia asioita sovi möläytellä, eikä ainakaan lehdistölle :) Vaikkakin Talous-Sanomien artikkelin perusteella lähtö olisi vapaaehtoinen, niin ajankohdan osumista päivää aiempiin möläytyksiin ei voi olla laskematta 1+1=2.

Tänään 20.8 oli samaisesta lehdestä luettavissa artikkeli aiheesta "Bauhaus aloittaa yt-neuvottelut" (Oulun tavaratalossa), joka on jatkumoa pari päivää taannoiselle "varmuuden vuoksi yt:t" -artikkelille. Tällä kertaa koko Suomen yt:t ovat vaihtuneet pelkästään koskemaan pelkästään Oulun tavarataloa.

Näiden tapahtumien kulusta on pääteltävissä, että alkuperäiset varmuus yt:t olivat syy Bauhausin toimitusjohtajan eroon ja varmuus yt:t vaihdettiin koskemaan sitä Bauhaussia jossa oli tuloksellisesti tarvetta henkilöstövähennyksille, kuten käy ilmi artikkelista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vahtola sai potkut. Hän halusi omien bonustensa takia järjestää yt-neuvottelut mutta eivät saksalaisetkaan kaikkea niele.
Taloussanomat on selkeästi Vahtolan ohjailtavissa koska Vahtola aloitti työt Bauhausissa syksyllä 2004 ja sai potkut keväällä 2009 tuosta tulee yhteensä 4 ja puoli vuotta työuraa eikä 6 vuotta kuten Talouselämä ansiokkaasti väittää.