torstai 5. marraskuuta 2009

HP ProBook 5310m, Minun kannettava? Vol.4

Tänään se saapui vihdoin! Nooh ei siinä nyt niin kauaa kuitenkaan kestänyt, mutta voi tätä riemua ja iloa, kun lapsi pääsi leikkimään uudella lelullaan.

Tätä laatikkoa kelpasi kantaa talven tuiverruksessa kotiin :)


Laatikon sisällykset purettuna (ohjerkirjanen, laturin piuhat, akku ja itse kannettava).


Tottakai piti myös mennä avaamaan kaikki ruuvit, jotka voi irroittaa ilman takuun menettämistä. Tämän paneelin alta paljastui kovalevy, 3G-modeemi, WLAN-kortti, 1 muistipaikka sekä muuta epäolennaista.

Pohja. Ihanan pieni akku, niin ohut ja kaikkea. Akun kanssa samassa tilassa on myös 3G-modeemin SIM-korttipaikka (oli hieman hankala löytää, ehkä olisi pitänyt katsella ohjekirjaa heti)...


Näppäimistö on hyvin tyylikäs (ehkä aavistuksen Applemainen) ja näppäintuntuma on ainakin alun perusteella hyvä.

Heti ensitöiksi tarvitsi koneesta poistaa ohjelmistojen trialversioita (kuten office ja Macfeeeee) ja asentaa tilalle täysiverinen office sekä virustentorjunnasta vastaamaan ilmainen ohjelmisto. Toisena sai alkaa poistelemaan HP:n turhia ohjelmia, kuten sormenjälkitunnistin (kun ei ole koko ominaisuuttakaan koneessa) tai vaikka LightScribe yms. poltto-ohjelmat. Muutenkin teki pahaa katsella kuinka monta HP:n omaa ohjelmaa koneen mukana tulikaan, ihan kuin niille resursseille ei olisi parempaa käyttöä. Tämän lisäksi vielä joitakin ohjelmia sisään, jotta läppärillä olisi edes jotain käyttöä. Pistän jossain vaiheessa yksityiskohtaisempia kuvia, muutamista ratkaisuista liittyen tähän kannettavaan, kuten muistikortinlukijasta, liittimien sijoittelusta ja muutama sananen materiaalivalinnoista.

Ei kommentteja: