torstai 5. marraskuuta 2009

HP ProBook 5310m, Minun kannettava? Vol.5

Nooh, ei siinä kestänytkään niin kauaa kuin alunperin piti. Eli tässä sitä tulee...

Kansi on erittäin siistiä harjattua alumiinia, mustaksi maalattuna. Keskellä kantta on hopeinen kohokuivoinen HP:n logo. Ainoa haittapuoli tuossa harjatussa kiiltävässä mustassa alumiinissa on se, että siihen tarttuu harvinaisen helposti sormenjäljet, joten kaunista katsottavaa tämä ei ole useiden viikkojen jälkeen :)


Kannettavan pohja on mattapintainen ja materiaalina hieman kumimainen. "Kumi" antaa hyvän tuntuman käsiin ja on samalla pehmeä sekä lämmin. Tässä kuvassa näky myös kannettavan oikealla kyljellä olevat liittimet (2x USB, kuulokeliitäntä ja muistikortinlukija). Muistikortin lukija on hienosti sijoitettu, mutta korttia paikalleen pistäessä joutuu nostamaan kannettavaa, koska se on hieman hankalassa paikassa käytännöllisestä näkökulmasta.


3G-modeemin SIM-korttipaikkaa saikin hieman etsiä, mutta se löytyi akun alta ns. sisäreunalta. Kuten kuvasta näkyy, SIM-kortti vain työnnetään oikeinpäin koloonsa. Kortin pois ottaminen ei varasmasti tule olemaan mukavaa hommaa...


Näppäimistö näyttää hyvältä ja liiallisesta määrstä "pikanäppäimiäkin" on päästy eroon. Enää löytyy verkkoyhteyksien kontrollointiin oma navikkansa, sähköpostiohjelman ja selaimen avaamiseen. Näppäimistö itsessään on mukavan hiljainen ja siinä on oikein hyvä kirjoitustuntuma. Näillä isoilla nakeillakin pystyy jopa jotain kirjoittelemaan.


Touchpad on kiiltävästä ja liukkasta materiaalista valmistettu. Tämä on erittäin hyvä verrattuna mattapintaisiin ja "karheisiin" touchpadeihin verrattuna. Hiiren näppäimet ovat tarpeeksi isoja ja niiden tuntuma on myös hyvä, eikä näppäimiä painaessa kuulu hirveää naksunaa, kuten useissa muissa kannettavissa.

Ulkonäkö tässä kannettavassa on mielestäni hyvä. Kannettava on pieni, mutta silti tarpeeksi suuri, jotta sitä on mukava käyttää. Kannettavaa on kevyt liikutella ja akussakin tuntuu riittävän puhtia. Parhaimmillaan akkumittari ilmoitti 95% 6,5h käyttöajaksi, mutta 5min myöhemmin rasituksessa käyttöaikaa olisi enää ollut vain 3h. Tämän takia tarvitseekin tutustua Windows7 virranhallintasysteemeihin ja pyrkiä optimoimaan akkutilaa, niin että siitä saisi kaiken irti. Myös softapuolella kaivataan veilä jonkin verran optimointia, ennen kuin kaikki on iskussa. Tarkoitus on myös TrueCryptiä hyväksikäyttäen kryptata tämänkin koneen sisälmykset uteliailta silmiltä piiloon.

Ei kommentteja: