torstai 4. kesäkuuta 2009

Porakone ostoslistalla...

AEG BS 12 C IQ

Bosch GSR 12V

Edellinen porakone heitti ensimmäiset merkit tuhoutumisesta noin vuosi sitten. Merkit johtuivat lähinnä virheistä omassa käytössä. A) Porakonetta oli "pakko" käyttää syksyllä kun täytyi rakentaa talvisäilytyssuojaa veneelle  B) Toinen akku taisi kuolla, kun etsein veneen mastovalon oikeita johtopareja... Joten note-to-self ÄLÄ tee näitä edellisiä toimenpiteitä uusilla/uudella porakoneella.

Uudeksi koneen korvaajaksi olin aluksi ajatellut Boschin GSR 18 V-Li akkukonetta, mutta sen hinta on sen verran suolainen, että tuo kone jää hankkimatta. Tällä hetkellä hankintalistalla olisi hyvin perus kone GSR 12V. Kone on varustettu kahdella isolla akulla ja siinä riittä tehoa ihan tarpeeksi. Tälle kaveriksi hieman "pienempiin" askareihin ajattelin hankkia AEG:n pikkukoneen, joka tehoiltaan vastaa hyvin (ja hieman yli) nykyistä akkukonetta (joka on jo siin n.11v vanha). Etuna olisi uudet Li-Ion akut ja huomattavasti pienempi koko. Valmistaja lupaa AEG:lle 175 ruuvia (5mm x 60mm) yhdellä latauksella, kun Boshin kone 130 ruuvia (6mm x 60mm).

Voi myös olla, että ostan pelkästään tuon AEG:n katsoo nyt miltä rahatilanne näyttää :) Jokatapauksessa tuo AEG olisi hankintalistalla ja tuo Bosch siihen päälisenä vaativempiin askareihin, mutta saa nähdä. Tuosta AEG:sta kirjoittelen käyttökokemuksia, kunhan sen saan hankittua...

Ei kommentteja: