lauantai 14. marraskuuta 2009

Varmennettua tallennustilaa verkossa...

D-Link DNS-323

Buffalo LinkStation Pro Duo 1TB tai 2TB


Nyt kun valokuvia ja muuta materiaalia on kertynyt koneelle, jotka olisi kiva saada talteen, jossa ne myös säilyvät. Yksi vaihtoehto olisi pistää koneeseen kaksi isoa kovalevyä ja pistää ne peilata ne. Ehkä kuitenkin käytännöllisempää on hankkia verkkolevy, jotta tietoihin pääsee helposti käsiksi useammalta koneelta. Verkkolevyvaihtoehtoja on useita, mutta varmistettuna löytyy vain muutama, minkä hinta sopii myös kukkarolle. Hetken etsittyäni löytyi pari varteenotettavaa vaihtoehtoa: Buffalolta valmis ratkaisu ja D-Linkiltä hieman enemmän työtä vaativa ratkaisu.

Buffalon LinkStation Pro Duo:ssa on hyvää se, ettei asiakkaan tarvitse itse tehdä muuta kuin pistää laite verkkoon ja tehdä tarpeelliset asetusmuutokset. D-Linkin vaihtoehdossa asiakas saa itse valita tallennuskapasiteetin koon, eli käytännössä kukkaro tai olemassa olevat kovalevyt. Molemmat laitteet toimivat RAID tilassa tarpeentullen, eli tiedot peilataan kahdelle kovalevylle. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että jos toinen kovalevyistä hajoaa on tiedot yhä tallella toisella. Buffalon LinkStationissa huonoa on se, että siinä on kapasiteettiä joko 1TB tai 2TB, mikäli tämän paketin haluaa peilata tarkoittaa se kapasiteetin puolittumista. eli 1TB -> 500GB ja 2TB -> 1TB.

Hintaa Buffalon 1TB verkkolevyllä on 250€ ja sillä siis saat 500GB varmennettua tallennustilaa. Buffalon 2TB verkkolevylle tulee hintaa 338€ ja sillä saat siis 1TB varmennettua tallennustilaa. D-Linkin etuna on siis, se että siihen saat itse ostaa haluamasi kovalevyt. D-Linkin DNS-323 maksaa 150€ + kovalevyt: esim. WD GreenPower 1TB 70€/kpl tai WD Green 100€/kpl. D-linkin paketille tulee hintaa 290€/1TB ja 350€/1,5TB versiolle.

Hintakilpailussa Buffalo 1TB varmennettuna maksaa 0,338€/GB kun D-Link 1,5TB varmennettuna 0,233€/GB. Eli mikäli on taitoa pistää 2 kovalevyä muuten valmiiseen pakettiin kannattaa ehdottomasti kääntyä D-Linkin suuntaan. Mikäli ei omaa taitoa kannattaa valita Buffalo. Käytettävyydessä (valikot ja säädettävyys) "todennäköisesti" buffalo vie paremman korren (mutua).

Ei kommentteja: